Ny blogg

Den här bloggen är så fuuuul så jag testar att blogga på devote istället.
 
http://slisksisk.devote.se
 
See ya!

Början på Början på Början

Hej!

För att göra en lång historia kort:

Några veckor efter vi kom hem från vår USA resa förra året, då jag sist skrev i den här bloggen (pinsamt), flyttade vi till Töreboda, där mina föräldrar bor. Vi har bott i ett radhus som vi hyrt av mina föräldrar, som min pappa tidigare haft som kontor och drivit sitt företag från.

Vår plan var att bo i Töreboda så länge det krävdes för att få Gorans green-card, och få i ordning allt inför vår flytt till USA. Vi hade räknat med att det skulle ta 6 månader. Det har snart tagit ett år.

Senaste året kan sammanfattas: Flyttade till Töreboda. Sålde bilen. Åkte på kryssning i Sydost-asien med min familj. Upplevde Singapore (fantastiskt!). Både jag och Goran började plugga, jag administration och han grafisk formgivning. Haft besök i lilla Töreboda av fina vänner. Varit på sammankomst i Stockholm. Överraskat Goran med en resa till London för att fira vår två-årsdag. Sommarjobbat som personlig assistent. Börjat jobba på en tolkförmedling, tillsammans med min mamma. Regn. Regn. Regn. Skickat 1000 brev till ambassaden. Fått svar från USA att allt är klart, det enda som återstår är en läkarundersökning för Gorans del, och ett besök på ambassaden, även det bara för Gorans del.

Och så var vi framme vid idag. Onsdag den 24 oktober. Om en vecka har vi bott här ett år. Den 1 november ska vi till läkaren i Göteborg. Den 20 november ska vi till Amerikanska Ambassaden i Stockholm. Och runt 10 December drar vi.

Till USA.

Äntligen

 

Vi har ännu inte bestämt oss för var vi ska bo. Vi var ganska säkra på att det skulle bli söder om LA, närmare San Diego. Men nu det senaste har jag börjat bli mer sugen på Los Angeles. Jag som tidigare varit så emot det.

I början ska vi iallafall bo hos min storebror, i Sherman Oaks, som ligger i Los Angeles. Mamma har tagit ut sin semester i december så hon ska följa med och hjälpa oss leta lägenhet. Jag kan tänka mig att vi i början letar runt i LA, för att sen åka ner till Carlsbad, där jag har min kusin och hans familj, och kollar på lite lägenheter i det området också. Känns skönt att det är såpass lätt att hitta lägenhet iallafall, och även att vi har någonstans att bo fram tills vi hittar det som passar oss.


Det känns så kul att vi efter all denna väntan och planerande snart är på väg. 

 
 
Jag och älskling i Downtown LA
 
 
På Bon Iver
 
 
På Hard Rock Café i Hollywood

RSS 2.0